Ianuarie 2019, cea mai călduroasă lună din istoria înregistrărilor meteorologice în Australia (VIDEO)

Embed:
Ianuarie 2019 a fost cea mai călduroasă lună din istoria înregistrărilor meteorologice în Australia, a anunţat vineri Biroul de Meteorologie din această ţară, în condiţiile în care regiuni din emisfera nordică a globului se confruntă cu un frig extrem, scrie agerpres.ro.

Temperaturile medii înregistrate pe teritoriul Australiei în prima lună a anului au depăşit, pentru prima dată, 30 de grade Celsius, potrivit biroului de meteorologie.

Nivelul precipitaţiilor a fost sub medie în cea mai mare parte din ţară, în luna ianuarie.

Valorile termice medii înregistrate în ianuarie au fost mai ridicate decât în orice altă lună, iar 2018 a fost declarat cel de-al treilea cel mai călduros an din istorie în Australia, în timpul căreia ţara de la antipozi s-a confruntat cu o secetă severă.

De la începutul verii australiene, în decembrie, s-au înregistrat temperaturi extreme şi incendii masive de vegetaţie care au produs pagube în multe regiuni din ţară.

Andrew Watkins, climatolog în cadrul Biroului de Meteorologie, a precizat că temperaturile ridicate înregistrate în ianuarie au fost fără precedent.

"Valul de căldură a afectat regiuni semnificative din teritoriul ţării în cea mai mare parte a lunii, cu recorduri atât de durată, cât şi de valori extreme zilnice individuale", a precizat Watkins într-un comunicat.

Watkins a spus că principalul factor a fost un sistem de presiune atmosferică ridicată persistentă în Marea Tasmaniei, blocând toate fronturile de aer rece care ar fi putut influenţa sudul ţării precum şi instalarea cu întârziere a musonului în nordul ţării.

"Tendinţa de încălzire care a determinat creşterea temperaturilor în Australia cu mai mult de un grad în ultimii 100 de ani a contribuit, de asemenea, la condiţiile neobişnuit de calde", a spus acesta.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu