IAHT în mijlocul unei curți din Chișinău! Cum a ajuns acolo și când va face înconjurul lumii (FOTOREPORT)

Embed:

Un moldovean, pasionat de navigaţie, a decis să-și împlinească visul şi să facă înconjurul lumii cu propriul iaht botezat "Impuls".

Pensionarul Veaceslav Javor mai bine de 20 de ani navighează pe mări, râuri și oceane.

În primăvara anului 2019, însă, aventurierul, împreună cu fiul său, își va începe din portul Odesa cea mai lungă călătorie a vieţii - înconjurul lumii. 

Veaceslav și Vladimir Jarov spun că pentru a-şi începe călătoria au nevoie de cel puţin o sută de mii de euro. Chiar dacă au găsit o soluţie pentru a câştiga banii necesari, ei speră că vor fi abordaţi şi de sponsori.

"Plănuim să câștigăm aceşti bani singuri. Intenţionăm să scoatem iahtul "Impuls" pe lacul Valea Morilor, acolo unde vrem să deschidem o școală de yachting şi windsurfing. Sper că se vor găsi doritori de a urca pe iahtul meu contra unui tarif", a precizat Veaceslav Jarov.

La fiecare concurs de yachting, unde a participat, Veaceslav a fost încurajat şi susţinut de fiul său, care, la fel este pasionat de navigaţie.

"Am participat la toate concursurile. Am depus mult efort şi suflet pentru a construi acest iaht. Nava este mult mai puternică faţă de alte iahturi. Am încredere sută la sută în ea", a spus Vladimir.

Călătoria lui Veaceslav şi Vladimir Jarov va începe în anul 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu