Iadul pe Pământ în California. Răniţi şi clădiri făcute scrum, în urma unui incendiu de pădure de proporţii (VIDEO)

Embed:

Prăpăd în nordul statului american California. Mai mulţi oameni au fost răniţi în urma unui incendiu de pădure de proporţii care a izbucnit noaptea trecută și s-a răspândit cu repeziciune. Numeroase clădiri au fost făcute scrum, iar zeci de mii de persoane, şcoli şi spitale au fost evacuate. Flăcările se apropie periculos de orașul Los Angeles.

Ironia sorții, orașul Paradise din nordul Californiei s-a transformat în iadul pe Pământ. Flăcările au mistuit o bună parte din localitate, iar autoritățile locale au ordonat tuturor celor 27 de mii de locuitori să se evacueze.

"Scopul nostru este să evacuăm civilii din zonele afectate de flăcări şi fum. Încercăm să ducem oamenii în zone în care vor fi în siguranţă", a menţionat John Gaddie, pompier.

"Ceea ce se întâmplă este extrem de grav. Toată zona este devastată, plină de fum şi flăcări. Pe străzi sunt numeroase maşini abandonate. Oamenii au fugit ca să-şi salveze vieţile", a precizat Mark Bass, poliţist.

Forţele de ordine au anunţat că din cauza vântului, flăcările s-au răspândit pe o suprafaţă de 3200 de hectare. Peste 2.300 de pompieri luptă cu incendiile de pădure, însă până acum nu au reușit nici măcar să oprească avansarea lor.

Până acum nu sunt informații despre morți, însă autoritățile locale sunt sigure că numărul lor va fi de ordinul zecilor sau chiar sutelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu