Iadul pe pământ în California. Numărul victimelor, în urma incendiilor, a ajuns la 40

Embed:

Încă patru oameni au fost găsiţi fără suflare în statul american California, în urma incediilor de vegetaţie care au făcut scrum localităţi întregi. Astfel, potrivit celui mai recent bilanţ, numărul victimelor a ajuns la 40 de morţi. Între timp, focul se apropie cu repeziciune spre alte zone rezidenţiale.

Autorităţile au ordonat evacuarea a încă peste 175 de mii de oameni, care locuiesc în Santa Rosa, oraş situat la 50 de kilometri de metropola San Francisco. Până acum, focul a devastat peste o sută de de mii de hectare de teren, iar aproape şase mii de construcţii au fost mistuite de flăcări.

Autorităţile se tem că numărul morţilor ar putea creşte considerabil, întrucât câteva sute de oameni sunt date dispărute.

" Cea mai mare pierdere în urma acestor incendii este numărul mare de vieţi omeneşti. Focul a fost incredibil de puternic. Aici au murit 36 de oameni, dar mai sunt alţii care nu au fost număraţi. Probabilitatea ca numărul morţilor să crească este imensă, iar acesta este foarte trist", a spus Jimmy Bernal, pompier.

Mai multe elicoptere și avioane aruncă apă și soluție antiincendiară deasupra zonelor afectate. Totodată, peste 10 mii de pompieri luptă continuu cu stihia. Autorităţile susţin că din cauza vântului puternic, care suflă cu 100 de kilometri pe oră, şi a temperaturilor ridicate, izbucnesc noi focare.

Potrivit presei de peste Ocean, până acum, aproape 200 de mii de oameni au fost evacuaţi. Incendiul de vegetație din California a izbucnit vinerea trecută și deja a devenit unul dintre cele mai ucigașe din istoria statului. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile va fi arșiță, însoțită de vânt puternic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu