"Ia de la bogat şi dă la sărac": Peste o tonă de haine, donate familiilor social-vulnerabile din Drăsliceni

Embed:

Peste o tonă de haine şi încălţăminte sunt donate familiilor social-vulnerabile din comuna Drăsliceni, raionul Criuleni. Pe parcursul a trei luni, darurile au fost colectate de la oameni înstăriţi din toată ţara, în cadrul campaniei de Paşte "Ia de la bogat şi dă la sărac". Iniţiativa îi aparţine preotului Ion Marian.  

Galina Guzun are 24 de ani şi este mamă a patru copii. Cel mai mare băiat are 9 ani, iar cel mai mic este sugar. Are o situaţie financiară grea și nu-şi permite să le cumpere haine noi.

"E bine că iată nu trebuie să mă duc la Chişinău să cumpăr o haină, e scumpă, dar iată de bine de rău o ai şi pe asta. Mulţumesc din toată inima chiar pentru aşa haine", a spus femeia.

Vasile Rusu este din satul Drăsliceni şi a venit la garderoba socială pentru a alege haine pentru vecinii lui:

"Au un băiat, un flăcău şi casa lor e părăsită şi pentru dânşii şi aleg. Măicuţe, şorţi, pantaloni pentru şcoală. Care e cu putinţă. Fac şi eu un badaproste cum face şi preotul".

Nu doar cei mici și-au găsit îmbrăcămintea potrivă, dar şi vârstnicii au plecat acasă cu braţele pline de haine:

"Iată mi-am luat pentru nepoţel, chiar şi pentru noră am luat nişte pantaloni scurţi. Şi iată şi un paltonaş bun mie mi-am luat".

"Pentru copii. Sunt foarte bune. Şi pentru maturi chiar sunt. Iată nu demult un domn, două haine bune pentru el, chiar şi la biserică poate să vină cu dânsele, nou-nouţe".

Preotul Ion Marian organizează acțiunea pentru al doilea an consecutiv. El spune că îşi doreşte să diminueze discriminarea pe baza statutului social.

"Prin acţiuni de voluntariat, prin copiii pe care îi avem şi care ne ajută, încercăm să distribuim acestea, mai ales în timpul sărbătorilor prazdnicale mari de Paşte, de Crăciun, aşa încât să aducem cât de cât o speranţă, o nădejde. Acesta este scopul nostru", a declarat preotul din comuna Drăsliceni, Ion Marian.

Garderoba socială a fost deschisă în incinta spitalului din satul Ratuș, localitate ce face parte din componența comunei Drăsliceni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu