I-a adus prejudicii de ZECI DE MII DE LEI unui agent economic. Directorul unei întreprinderi, pe banca acuzaţilor

Directorul unei întreprinderi de construcție şi reconstrucție a rețelelor inginerești, învinuit de abuz de serviciu și fals în acte, a fost deferit justiției. 

Potrivit procurorilor, învinuitul, locuitor al Capitalei, a cumpărat un generator electric cu 136.800 de lei de la un agent economic. A doua zi, în vederea respectării condiţiilor contractuale, acesta a transferat în avans 69.000 de lei. 

Ulterior, deși a primit generatorul în termenii indicați, ultimul a refuzat să semneze contractul de primire-predare şi factura fiscală întocmite de către vânzător. Acuzatul a prezentat Agenţie pentru Supraveghere Tehnică o factură ce conținea date denaturate, potrivit cărora generatorul a fost achiziționat cu 152.356 de lei de la o altă întreprindere care de facto este fondată de către soţia sa. 

Prin urmare, învinuitul a cauzat agentului economic daune de 67.800 de lei.

Acuzatul nu își recunoaște vina. Pentru abuz de serviciu, el riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă de până la 57.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. 

Pe aceeaşi temă