Hyundai și Audi vor accelera dezvoltarea mașinilor alimentate cu hidrogen

Hyundai și Audi au anunțat semnarea unui parteneriat pe mai mulți ani prin care să accelereze dezvoltarea mașinilor alimentate cu hidrogen, ca alternativă la vehiculele electrice, scrie automarket.ro.

Mașinile electrice pe baterii nu prea au concurență pe segmentul ecologic din partea celor alimentate cu hidrogen. Unele estimări arată că maşinile cu propulsie pe hidrogen vor ajunge la vânzări totale de numai 70.000 de unităţi până în 2027, întrucât clienţii vor prefera maşinile electrice pe baterii în special după creşterea autonomiei.

Hyundai și Audi vor să dea o mână de ajutor mașinilor alimentate cu hidrogen și au semnat un parteneriat pe mai mulți ani pentru dezvoltarea acestei tehnologii, ca alternativă viabilă la vehiculele electrice.

Astfel de colaborări sunt tot mai întâlnite în industria auto, scopul fiind acela de a pune la comun cunoștințele fiecăruia și reducerea costurilor cu cercetarea și dezvoltarea.

Hyundai susține că această tehnologie este încă foarte departe de a fi profitabilă. Anul trecut, asiaticii au vândut doar 200 de astfel de mașini alimentate cu hidrogen.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu