Hyundai i30 facelift debutează cu o motorizare 1.6 turbo de 186 cai putere

Hyundai a publicat primele imagini şi informaţii ale facelift-ului lui i30. Odată cu acesta a debutat şi o nouă motorizare în ofertă, un 1.6 turbo care livrează 186 de cai putere, scrie automarket.ro.

Hyundai i30 a primit un facelift, alături de care debutează în gamă o nouă motorizare: 1.6 turbo de 186 CP. Aceasta va echipa versiunea numită Turbo a lui i30, fie ea cu cinci sau cu trei uşi, şi este preluată de la fraţii de la Kia, Cee'd GT şi Procee'd GT, sub capota cărora livrează 204 CP. Vestea bună este că versiunea Hyundai a motorizării păstrează nivelul cuplului maxim asigurat pentru cele două variante ale compactei de performanţă de la Kia, respectiv 265 Nm. Motorizarea este oferită doar în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, care angrenează roţile din faţă. În plus, versiunea Turbo a lui i30 beneficiază de o suspensie recalibrată şi de o direcţie modificată, alături de un set de jante din aliaj de 18 inch şi de un sistem de frânare mai performant.

Noua compactă de performanţă de la Hyundai accelerează de la 0 la 100 km/h în opt secunde, ceea ce o face cu 0.3 secunde mai lentă decât sora sa de la Kia. Viteza maximă a modelului de la Hyundai este de 219 km/h, cu 11 km/h mai mică decât cea a lui Cee'd GT. Cei de la Hyundai nu au profitat de prezenţa lor în campionatul mondial de raliuri pentru a denumi cu sufixul "N" versiunea de performanţă a lui i30. Această decizie a fost motivată de faptul că modelul nu este suficient de perfomant pentru a reprezenta divizia de performanţă N, înfiinţată la scurtă vreme de la anunţul întoarcerii în WRC.

Versiunea Turbo a lui i30 nu ar fi fost completă fără un pachet estetic subtil, completat de un set de blocuri optice bi-xenon cu lumini de zi cu LED-uri şi de un sistem de evacuare dublu, precum şi de un interior cu scaune sport cu cusături contrastante şi plafon negru. Acestor elemente li se adaugă şi schimbările care vin odată cu facelift-ul în gama i30, respectiv o nouă grilă frontală hexagonală, trei culori noi pentru caroserie (Jet Black, Orange Caramel şi Polar White) şi noi modele de jante din aliaj. Indiferent de versiune, restilizarea din gama i30 va debuta comercial în Europa în prima parte a anului viitor, fiind aşteptată lansarea în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu