Hyperloop vine în Europa. Ce orașe va lega cel mai avangardist proiect de transport rapid (VIDEO)

Transportul viitorului va lega Amsterdamul de Paris în anul 2021! Olanda a construit deja un centru de testare pentru proiectul "Hyperloop" și e gata să investească bani grei în el.

Doar prima etapă a experimentului presupune o finanţare de aproape 700 de mii de dolari.

Ideea inginerilor va fi pusă în practică de compania Hardt Global Mobility, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Delft, regia de transport feroviar olandeză şi compania de construcţii BAM. Primul pas este construirea unui tub de 30 de metri.

În cadrul centrului vor fi testate toate sistemele care nu necesită viteze mari, precum sistemul de levitaţie, de propulsie şi mai ales sistemele de siguranţă.

Testul de viteză, alături de construirea liniei pentru acesta, va avea loc până în anul 2019, iar până în 2021 Hardt intenţionează să stabilească o linie hyperloop între Amsterdam şi Paris. Sistemul revoluţionar de transport a fost propus prima dată în 2013 de Elon Musk.

Hyperloop e menit să transporte atât oameni, cât şi marfă, cu ajutorul unor trenuri care să călătorească prin tuburi şi tuneluri cu viteze până la 700 km la oră. Alte proiecte similare sunt în desfășurare în Canada, Statele Unite şi Dubai, potrivit canal3.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu