Huawei Mate 20 Pro, un telefon dificil de reparat. Care este MOTIVUL

Mate 20 Pro este probabil cel mai interesant smartphone al momentului, cu un sistem "triple camera" inovator şi performanţe de top. Dar haideţi să vedem cât de bine au reuşit cei de la Huawei să integreze tehnologiile de ultimă generaţie într-un carcasă de mici dimensiuni, noul flagship Huawei fiind „disecat” pas cu pas de specialişti iFixit, scrie go4it.ro.

Candidat la titlul de cel mai bun smartphone din 2018, Mate 20 Pro a trebuit să respecte toleranţe stricte pentru obţinerea unei construcţii atât de compacte şi solidă. Asta presupune folosirea de adezivi puternici şi procedee de îmbinare care sunt gândite pentru a permite intervenţii ulterioare. Carcasa acoperită aproape în întregime cu sticlă complică şi mai mult lucrurile, forţarea adezivului în timpul dezasamblării fiind o etapă cu atât mai riscantă.

Camera foto poate fi accesată relativ uşor, la fel şi acumulatorul, ascuns sub un capac fixat cu şuruburi simple.

Display-ul este însă cea mai greu de accesat componentă, acesta fiind ultimul care iese în cazul unei dezasamblări. De asemenea, acesta este lipit de carcasă, deci va fi nevoie de dezlipirea spatelui şi scoaterea unor componente din interior pentru a avea acces la conectorul pentru ecran. Din păcate, înlocuirea ecranului se face împreună cu senzorul de amprente lipit de spatele acestuia, mărind costul reparaţiei.

Conform sistemului de notare iFixit, Huawei P20 ia nota 4 din 10, cu două puncte mai puţin decât iPhone X, care integrează un sistem avansat de recunoaştere facială, pe care nu îl întâlnim aici. Acelaşi scor dezamăgitor este obţinut şi de rivalii Galaxy Note 9 şi LG G7.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu