Huawei, acuzată de fraudă şi spionaj. SUA vor cere extrădarea fiicei fondatorului comapniei

Huawei, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din lume, este pusă sub acuzare în Statele Unite pentru spionaj industrial şi fraudă bancară.

Vizată direct este directoarea financiară a firmei, care este fiica fondatorului. Ea a fost reţinută la finalul anului trecut, în Canada. Departamentul american de Justiţie urmează să-i ceară extrădarea în Statele Unite, demers ce are toate şansele să agraveze şi mai mult relaţiile cu China, deja încordate, scrie digi24.ro.

Compania Huawei este acuzată că s-a folosit de o firmă fantomă ca să facă afaceri în Iran, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului. De asemenea, mai este acuzată şi de furtul unor informaţi secrete, referitoare la un robot, de la o firmă americană de telecomunicaţii, subsidiara unei companii germane.

"Aceste dosare ne arată clar că, noi ca ţară, trebuie să cântărim bine riscurile generate de companii precum Huawei, dacă le-am permite accesul în infrastructura de telecomunicaţii. Aceste acuzaţii sunt un avertisment. FBI nu tolerează şi nu va tolera afaceri care încalcă legile noastre, care obstrucţionează justiţia sau care ne ameninţă securitatea naţională", a menţionat Christopher Wray, şeful FBI.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu