"Hristos s-a Înălţat!" De Ispas, bisericile au fost neîncăpătoare, iar creştinii s-au rugat pentru sănătate VIDEO

Embed:

Sărbătoarea mare pentru creştini. Biserica Ortodoxă marchează astăzi Înălţarea Domnului. În această zi, credincioşii se salută cu "Hristos s-a Înălţat!" şi "Adevărat s-a înălţat!". Pentru că este o sărbătoare la fel de însemnată ca şi Paştele, bisericile au fost neîncăpătoare.

Sărbătoarea Înălţării Domnului este întotdeauna celebrată joi, la 40 de zile de la Paşte şi reprezintă ultimul eveniment din viaţa pământească a lui Iisus Hristos.

"Astăzi sărbătorim mutarea noastră sau suirea noastră, a firii noastre omeneşti la cer, la cinstea de care nu ne mai poate lipsi nimeni. Iată de ce şi salutul de aici încolo este Hristos s-a Înălţat!", a declarat parohul Bisericii "Sfântul Dumitru", Pavel Borşevschi.

Pentru creştini, praznicul Înălţării simbolizează faptul că viaţa pământească este doar începutul drumului. În ajun de Ispas, gospodinele au copt pască şi au vopsit ouă roşii:

"Am adus ouă, cozonac, învârtită, bomboane şi biscuiţi pe care le-am dat de sufletul morţilor".

"Mă rog pentru copiii mei, Dumnezeu să le dea sănătate".

"Noi, creştinii venim, ne rugăm, mulţumim Domnului că ne dă sănătate, ne îndrumează, ne rugăm pentru noi, pentru copii, pentru toată lumea. Să dea Domnul pace, sănătate, între oameni bună înţelegere".

Sărbătoarea Înălţării Domnului durează nouă zile - până la Sfânta Treime.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu