Hristos a Înviat! Mii de credincioşi sărbătoresc Învierea Domnului

Embed:

Hristos a Înviat! Credincioşii din toată ţara de rând cu toţi creştinii ortodocşi din lume, participă la slujba de Înviere a Mântuitorului neamului omenesc, Isus Hristos.

Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Chişinău este oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.

Înainte de slujbă, credincioşi au primit Lumină Sfântă de la Ierusalim.

Sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului - Paştele - este evenimentul principal al anului şi cea mai mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi din întreaga lume.

 FOCUL SFÂNT a fost adus la Catedrală! Mitropolitul va ţine o predică după care Flacăra va fi distribuită credincioşilor.

 Focul Haric a ajuns la Chişinău! Lumina Sfântă a fost adusă de o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de Înalt Preasfinţitul Vladimir. 

Preoţi şi enoriaşi din toată ţara au venit la Catedrala din Chişinău, pentru a lua Lumina Sfântă şi a o duce mai departe în localităţile de origine.

Focul Haric a pogorât şi în acest an în Biserica Sfântului Mormânt şi va ajunge la credincioşii din întreaga lume.

Astăzi se încheie cel mai lung şi aspru post din an, iar mâine bucuria unui nou început va pune stăpânire pe întreaga omenire.

Paştele, cel mai mare praznic al creştinilor va veni în curând.

Sărbători luminate să aveţi! 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu