Hristos a Înviat! Mii de credincioşi iau acasă Flacăra Sfântă de la Ierusalim

Embed:

(UPDATE 21:07) FOCUL SFÂNT a fost adus la Catedrală! Mitropolitul ţine o predică după care Flacăra va fi distribuită credincioşilor.

(UPDATE 21:01) Focul Haric a ajuns la Chişinău. În aceste clipe cortegiul mitropolitului se întreaptă spre Catedrala "Naşterea Domnului".

(UPDATE 20:58) Au rămas câteva ore până în momentul în care în toate bisericile din ţară va răsuna tradiţionalul Hristos a Înviat! Până atunci însă, preoţii şi enoriaşii sunt în aşteptarea Focului Haric, adus tocmai de la Ierusalim. La ora 23.30, în sfântul lăcaș va începe slujba ''Plângerea Maicii Domnului'', iar la miezul nopții va fi oficiată Slujba de Înviere, pe care Publika TV şi Publika.md le vor a transmite LIVE.

(UPDATE 14:22) Focul Haric s-a aprins la Ierusalim. Mii de credincioşi şi-au aprins torţele şi lumânările.  

(11:19) Focul Haric va fi împărțit tuturor preoților și enoriașilor în această seară, în scuarul Catedralei Metropolitane ''Nașterea Domnului'' din Capitală. În acest an, Lumina Sfântă va ajunge în ţara nostră pentru a 13-a oară.

Mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfințitul Vladimir, va aduce Focul Haric, de la Ierusalim, care se aprinde în fiecare an în biserica Sfântului Mormânt.

La Chișinău, Lumina Sfântă va fi împărțită fețelor bisericești și credincioșilor între orele 19.00-20.00.

La eveniment vor fi prezenți președintele Parlamentului, Andrian Candu, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României. 

La ora 23.30 în sfântul lăcaș va începe slujba ''Plângerea Maicii Domnului'', iar la miezul nopții va fi oficiată Slujba de Înviere. În zorii zilei de duminică, mitropolitul Vladimir va sfinți bucatelor aduse de enoriaşi.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu