Hrana pe care o primeşte în închisoare "El Chapo" este gustată de un câine înainte de a fi mâncată

Un câine este folosit pentru a gusta din hrana lui Joaquin 'El Chapo' Guzman pentru a se evita ca lordul drogurilor să fie otrăvit în închisoare, unde a ajuns "deprimat" și unde i s-a oferit un exemplar din "Don Quijote", au anunțat miercuri autoritățile mexicane, informează Agerpres.

Puternicul traficant de droguri, arestat la 8 ianuarie la Los Mochis, în statul Sinaloa (nord-vest), este din nou în închisoarea de înaltă securitate de la Altiplano, la circa 90 de km de Ciudad de Mexico, de unde a evadat în mod spectaculos în iulie printr-un tunel săpat sub dușul din celula sa.

NO COMMENT: Imagini din timpul reținerii traficantului de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman (VIDEO)

Un câine antrenat (K9) "gustă din hrana care i se dă (lui Guzman) pentru a se asigura că el nu este otrăvit", a declarat Eduardo Guerrero, responsabil al administrației penitenciare, citat de Radio Formula.

"El era deprimat când a fost adus, obosit, lucru pe care l-a mărturisit încă de la prima discuție. Era obosit să mai fugă", a adăugat el, precizând că temutului lider al cartelului Sinaloa i s-a oferit un exemplar din "Don Quijote", romanul lui Miguel de Cervantes.

"Credem că este o carte importantă (....) Trebuie să începem să îi oferim acest tip de lectură", a declarat Eduardo Guerrero.

Marți, avocații lui "El Chapo" au denunțat condițiile de detenție ale baronului drogurilor.

Autoritățile mexicane au luat măsuri speciale pentru a evita ca "El Chapo" să mai evadeze o dată din închisoare, înainte de o posibilă extrădare în SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu