Hrană, haine şi căldură. Centrul de triere a găzduit peste o sută de persoane fără adăpost

Embed:

Vremea rece pe timp de noapte din ultimele zile i-a trimis pe oamenii străzii la Centrul de triere din Capitală. După ninsorile abundente, instituţia a găzduit peste o sută de persoane fără adăpost. Oamenilor li s-a acordat primul ajutor şi mâncare caldă.  

Angajaţii centrului de triere au lucrat în regim special chiar din prima zi a stihiei. Medicii spun că le oferă oamenilor străzii tot ce au nevoie, inclusiv hrană şi haine.

"S-au adresat trei persoane în noaptea ceea, au fost primiți, cazați la noi, au primit o baie caldă, un ceai cald, am schimbat hainele că au fost uzi. Zilele acestea pe nimeni nu am refuzat, toți care s-au adresat la noi au fost primiți, cazați sunt bine".

Din cauza vremii, instituţia a fost reconectată la căldură.

"Știm că o să fie timpul nefavorabil afară, frig, rece și ca să fie cald am făcut temperatura confortului, caloriferele sunt pornite, este căldură la noi, apă caldă. Au fost create condițiile să prevenim înghețarea oamenilor hipotermia lor afară"

Oamenii sunt mulţumiţi că sunt adăpostiți la cald și pot primi puţină mâncare.

"Aici e foarte bine, la vreme te hranește, de cald e cald, de băit te băiești foarte normal, pastelurile la vreme schimbăm"

"Aici îmi este cald, este apă caldă şi poţi face duș. Când este frig venim aici, ca să nu înghețăm în stradă"

Noaptea trecută temperatura aerului a scăzut până la minus un grad.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu