Hrană de proastă calitate pentru elevi. Directorii şcolilor dau vina pe combinatele de alimentaţie

Embed:

Directorii de şcoli afirmă că municipalitatea şi combinatele de alimentaţie se fac vinovate pentru calitatea proastă a hranei din instituţiile de învăţământ. Ei spun că atunci când sunt organizate licitaţii pentru selectarea agenţilor economici care vor prepara mâncarea pentru micuţi, primăria uită să-i invite şi pe ei. Subiectul a fost dezbătut la emisiunea Ţara lui Dogaru.

Director liceul "Miguel de Cervantes", Ana Ivlev, susţine că instituţiile de învăţământ nu sunt responsabile de meniul copiilor. "Combinatul de alimentare este o organizaţie care nu este în subdiviziunea instituţiei de învăţământ. Anume ei sunt cei care  se ocupă cu formarea meniului, acolo este tehnolog, a explicat Ana Ivlev.

Angela Fesun, specialist Direcţia Generală Educaţie Chişinău, este de părere că la moment caloriile pe care le primeşte zilnic un elev, nu corespund normelor fiziologice necesare pentru un copil.

Potrivit Convenţiei ONU, copiii de asemenea trebuie să participe la selectarea celor care le vor pregăti meniul. Preşedintele Alianţei Protecţia Socială a Copilului, Mariana Ianachevici, spune că trebuie de ascultat copiii. "Nu-i place înseamnă că nu-i bun. Tot timpul uităm de participarea copilului. Au participat copiii la vre-un tender?", se întreabă Mariana Ianachevici.

Avocatul copilului, Tamara Plămădeală se arată indignată de felul în care sunt alimentaţi copii în şcoli. Ea afirmă că investigheaază cine se face vinovat de această stare de lucruri.

În Chişinău, învaţă peste 20 de mii de elevi de clasele primare. Aproape 4.500 dintre ei beneficiază de prânz gratuit achitat de autorităţile Capitalei. Costul unui astfel de prânz este de şapte lei.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu