Hoţul din Vorniceni a fost prins. Bărbatul a terorizat timp de o lună un sat întreg

Embed:

Locuitorii satului Vorniceni, raionul Străşeni, pot dormi liniştiţi. Hoțul care a prădat, timp de o lună, 21 de case, a fost prins. Potrivit poliției, suspectul este un tânăr de 21 de ani din aceeaşi localitate. Acesta are antecedente penale și și-a recunoscut vina.

Hoţul care a terorizat timp de o lună un sat întreg i-a determinat pe șefii Inspectoratului General al Poliţiei să organizeze o ședință comună cu autoritățile locale.

Ca urmare, a fost pornită o anchetă de serviciu în care este vizată conducerea Inspectoratului de Poliţie Străşeni. Inițial, anchetatorii credeau că spargerile au fost comise de o grupare criminală, ca ulterior să constate că autorul este un tânăr din același sat.

Suspectul şi-a recunoscut vina şi a povestit cu lux de amănunte cum a dat spargerile.

- Am furat "bulgărşe", "şurupavioare". Nişte medalii am găsit şi le-am luat. Telefoane, ceasuri.
- Din ce perioada furi?
- Sfârşitul lui ianuarie, aproape de februarie.
- Tu recunoşti?
- Da, recunosc.

O parte dintre obiectele furate au fost găsite la domiciliul suspectului. Tânărul nu are un loc de muncă și a fost anterior judecat. El forța ușile sau geamurile locuințelor, în timp ce gospodarii nu erau acasă.

"Unde vedea că nu sunt oamenii acasă sau îi urmărea că sunt plecaţi de acasă. Acolo, făcea spargerea. Cu antecedente penale: huliganism şi vătămare corporală gravă. Ducea aşa un mod parazitar de viaţă", a afirmat şeful Direcţiei combaterea crimelor grave INI, Igor Zglavuţa.

Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă până la patru ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu