HOROSCOP: Ce activitate sportivă ţi se potriveşte în funcţie de zodie

Zodiile au o mare influenţă asupra corpului şi este important să cunoaştem cum putem folosi aceste informaţii în avantajul nostru, mai ales atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus sau să ne dezvoltăm masa musculară.

Iată ce activitate sportivă ţi se potriveşte în funcţie de zodia ta:

BERBEC (21 martie – 20 aprilie)

Berbecii se apucă uşor de un sport, însă e foarte greu să-şi menţină entuziasmul odată cu trecerea timpului. Ei vor să fie mereu câştigători şi sunt cu atât mai fericiţi, cu câtactivitatea aleasă este mai dificilă, însă trebuie să evite sporturile ce încurajează agresivitate, întrucât acestea pot duce la ridicarea tensiunii şi dureri de cap. Adesea, Berbecii se folosesc de efortul fizic pentru a scapă de energia excesivă. Pentru acest tip de persoane, cele mai potrivite activităţi sunt ridicatul greutăţilor, sporturile deviteză şi joggingul.

TAUR (21 aprilie – 21 mai)

Iubitori de confort, Taurii vor vedea sportul că pe o corvoadă. Cu toate acestea, sunt predispuşi la creşterea în greutate odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce înseamnă că practicarea unui sport este o necesitate. Persoanele aflate sub semnul Taurului sunt atrase de natură şi un mediu plăcut îi poate motiva să lucreze mai bine, că în cazul unei plimbări prin pădure. În plus, deoarece îşi adoră spaţiul personal, achiziţionarea unor echipamente sportive pentru casă reprezintă o idee foarte bună.

GEMENI (22 mai – 21 iunie)

Agili, Gemenii se descurcă excelent la jocurile cu mingea. Reflexele lor pot fi utilizate la maxim în tenis, volei, handbal sau baschet. Ei sunt interesaţi de strategia din spatele unui joc, adoră să lucreze în echipa şi doresc să evite rutină şi plictiseală. Gimnastică de grup este şi ea o alegere inspirată, iar practicarea de yoga va proteja Gemenii deafecţiuni precum răceala şi gripa, întărind sistemul imunitar.

RAC (22 iunie – 22 iulie)

Asemenea zodiei lor, Racii sunt fiinţe ce adoră apă. Orice fel de sport acvatic este o alegere bună pentru un Rac, însă acest lucru nu înseamnă că activităţi precum joggingul sau aerobicul trebuie evitate. Atât timp cât se simt în largul lor, Racii sunt capabili să depună efort pentru un timp îndelungat, fiind foarte rezistenţi. Racii preferă sporturile de echipă, deoarece în viziunea lor, echipa reprezintă o familie iar familia este mereu pe primul loc. Ei consideră că un sport ar trebui să implice şi latura emoţională, iar dacă nu simt o conexiune cu activitatea aleasă, renunţă imediat. Cel mai bine pentru ei este să aleagă sporturi precum polo pe apă, înot, parasailing sau caiac canoe.

LEU (23 iulie – 23 august)

Leii adoră să fie în centrul atenţiei şi de aceea cu siguranţă se vor simţi atraşi de sporturi ce le permit să îşi etaleze abilităţile într-un mod grandios. Ei vor fi înclinaţi să aleagă activităţi uşor neobişnuite precum yachting sau curse de maşini dacă vor dori să se apuce de un sport de performanţă, însă nu este exclus să se îndrăgostească de călărie şi golf, unde imaginea e importantă. Sporturile care necesită un antrenor nu sunt preferate de aceste zodii întrucât Leii doresc să fie cei în control şi nu cei controlaţi.

FECIOARA (24 august – 22 septembrie)

Semne zodiacale ce preferă o imagine naturală atunci când vine vorba de sport, Fecioarele prezintă o înclinaţie către activităţi precum aerobic, yoga, jogging sau dans. Ele văd sportul ca pe un pas necesar spre obţinerea unui stil de viaţă sănătos şi îl combină adesea cu un program eficient de dormit şi o alimentaţie corespunzătoare. Spaţiile închise precum sălile de sport nu sunt cele mai bune pentru a antrena mintea unei Fecioare, iar de aceea e indicat că sesiunile de yoga sau aerobic să aibă loc în aer liber.

BALANŢA (23 septembrie – 23 octombrie)

Asemenea zodiei lor, Balanţele caută sporturi în care echilibrul e important. Ele vor practică mai ales activităţi ce le antrenează atât trupul cât şi sufletul, dorind să îşi dezvolte abilităţile mentale şi cele fizice. Pentru Balanţe, forme neconvenţionale de exerciţiu precum tai-chi sau kendo vor asigura dezvoltarea intelectuală iar gimnastica, patinajul, skateboard-ul le vor testa atletismul şi balansul.

SCORPION (24 octombrie – 22 noiembrie)

Pentru Scorpioni, cele mai bune metode de menţinere în formă sunt cele care implică efort şi sunt competitive. Activităţi intense şi extenuante, care solicită corpul la maxim suntfoarte atractive pentru acest tip de persoane, însă Scorpionii trebuie să evite să îşi întreacă limitele, întrucât sunt predispuşi la ruperi de ligamente şi afecţiuni induse de stres. Printre sporturile indicate pentru Scorpioni se regăsesc artele marţiale, boxul şi alergatul pe distanţe mari.

SĂGETĂTOR (23 noiembrie – 23 decembrie)

Săgetătorii sunt extrem de aventuroşi şi preferă sporturile extreme. Ei adoră adrenalină şi sunt printre cele mai active şi în formă semne zodiacale. Pentru a se folosi corect detoată energia pe care o deţin, căţăratul pe munte, înotul sau călăria reprezintă alegerile optime. Din păcate, intensitatea cu care se aruncă în diverse activităţi îi poatedetermina să uite să se relaxeze şi să se concentreze pe flexibilitatea corpului, nu numai pe acumularea de masă musculară.

CAPRICORN (24 decembrie – 20 ianuarie)

Pentru Capricorni, niciun sport nu e prea greu. Ambiţioşi, dacă îşi propun să aibă o formă fizică de invidiat, nimic nu îi mai poate opri. Exerciţiile cardio sunt foarte eficientepentru persoanele aflate sub semnul Capricornului întrucât adesea aceştia pot exagera când vine vorba de ridicatul greutăţilor sau jocurile în echipa şi sunt predispuse la probleme cu încheieturile. Plimbările prin parc sau plimbatul animalelor sunt activităţi cu intensitate redusă care însă reprezintă un mod uşor de menţinere în formă.

VĂRSĂTOR (21 ianuarie – 18 februarie)

Interesat de aspectul fizic, un Vărsător va fi deschis la a încerca diverse activităţi menite să tonifieze şi sculpteze muşchii, însă cu siguranţă se va întâlni cu diverse problemeîn materie de disciplină şi dedicaţie. De asemenea, Vărsătorilor le displac sporturile în care mişcările lor nu sunt complet libere şi au oarecare restricţii. Dansul, patinajul sau înotul sunt printre sporturile preferate de nativii Vărsători.

PEŞTI (19 februarie – 20 martie)

Majoritatea persoanelor aflate în zodia Peşti preferă să evite activităţile sportive, întrucât nu doresc să-şi părăsească zona de confort. Cu toate acestea, înotul sau exerciţiile de aerobic în apă vor ajută Peştii să piardă din calorii uşor, fiind distractive şi antrenante în acelaşi timp. De asemenea, Peştii sunt predispuşi la probleme cu picioarele, drept pentru care sporturile prea intense trebuie evitate sau practicate cu grijă, scrie elle.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu