Horia Nestorescu Bălceşti, dezvăluiri despre cine sunt masonii şi ce este francmasoneria (VIDEO)

Embed:

Cine sunt masonii şi ce este francmasoneria, despre aceasta va vorbi în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii EuroDicţionar, Horia Nestorescu Bălceşti, directorul Centrului Naţional de Studii Francmasonice din România.

"Francmasonii nu au construit nici odată edificii civile, închisori- nu mai vorbim, ci catedrale. Acum nu mai construium eidificii, construim omul, modelăm într-un fel sau altul omul. Idealul francmasoneriei este renaşterea omului, omul care are nevoie de spirit, omul care vrea să se cultive, omul care vrea să se apropie de Dumnezeu", a menţionat Horia Nestorescu Bălceşti.

Potrivit directorului Centrului Naţional de Studii Francmasonice din România, nu poţi intra într-o lojă masonică dacă nu crezi în Dumnezeu, în voinţa sa revelată şi în nemurirea sufletului. 

"La biserică, fie ea ortodoxă, catolică, te întâlneşti numai cu fraţii, prietenii, cunoscuţii de aceeaşi confesiune sau religie cu tine. Pe când în loje vei avea şi creştini şi evrei şi musulmani. Absolut acest ecumenism face ca omul pe care noi vrem să-l modelăm să devină tolerant, să devină  mai bun, de asta spunem  luăm un om bun să-l facem şi mai bun", a punctat Horia Nestorescu Bălceşti.

Urmăriţi EuroDicţionar, duminică, 12 mai, începând cu ora 17.10, la Publika TV.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu