Hong Kong: Armata chineză îi avertizează pe protestatari

Şeful unităţii militare a Chinei în Hong Kong i-a condamnat pe protestatarii antiguvernamentali şi a avertizat că violenţa nu va fi tolerată, în primele sale comentarii cu privire la demonstraţiile ce au zguduit oraşul din iunie, scrie agerpres.ro.

Chen Daoxiang a declarat la o recepţie în Hong Kong miercuri noapte, marcând a 92-a aniversare a Armatei de Eliberare a Poporului, că recent au fost "o serie de incidente extrem de violente", potrivit South China Morning Post.

"Acestea au afectat prosperitatea şi stabilitatea oraşului şi au reprezentat o provocare la adresa statului de drept şi a ordinii sociale", a adăugat el.

"Incidentele au ameninţat grav viaţa şi siguranţa cetăţenilor din Hong Kong. Acest lucru nu trebuie tolerat şi noi ne exprimăm condamnarea puternică", a adăugat el.

Protestele în masă au început în Hong Kong, o fostă colonie britanică care este acum semiautonomă, pe 9 iunie împotriva unui proiect legislativ ce ar fi permis extrădarea în China.

În ultimele săptămâni, ele s-au transformat într-un protest amplu împotriva guvernului din Hong Kong, precum şi a brutalităţii poliţiei.

Potrivit ziarului chinez, garnizoana a difuzat miercuri un film de trei minute ce arată trupe care iau parte la exerciţii antirevoltă.

Videoclipul prezintă mai mulţi soldaţi şi vehicule militare deplasându-se pe străzi pustii şi dealuri a ceea ce pare a fi Hong Kong, trăgând focuri de mitralieră spre ţinte nevăzute.

La un moment dat un soldat strigă: "Toate consecinţele vi le asumaţi singuri", în timp ce în scenele ulterioare soldaţii pot fi văzuţi escortând civili încătuşaţi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu