Honda lansează anul viitor două modele electrice

Honda va lansa anul viitor două modele electrice, dintre care unul la nivel global și altul dedicat exclusiv pieței din China, pe lângă un nou sistem de propulsie hibrid pentru piața europeană, scrie automarket.ro.

Honda este unul dintre constructorii care a mizat puternic pe mașinile alimentate cu hidrogen, însă la fel ca rivalii de la Toyota a neglijat aproape complet segmentul mașinilor electrice.

Noua legislație care va intra în vigoare peste câțiva ani forțează însă constructorul japonez să-și reconfigureze planurile, astfel că va lansa două modele electrice în 2018, dintre care unul va fi vândut global, iar altul doar pe piața din China.

Pentru moment, Honda a oferit doar câteva elemente vagi despre modelul electric global. CEO-ul Takahiro Hachigo s-a limitat să afirme că mașina va avea "o baterie ușoară de densitate înaltă, sistem de management pentru căldură și funcții de transfer a energie la și de la vehicul".

De asemenea, oficialul a menționat că forma trenului de rulare va permite o libertate mai mare pentru definirea designului mașinii.

În paralel, Honda va dezvolta sisteme de încărcare rapide pentru a oferi o autonomie de circa 240 de kilometri pentru o încărcare de numai 15 minute.

Nu în ultimul rând, Toyota va lansa și pe piața europeană sistemul hibrid cu două motoare electrice și o unitate pe benzină pe modelul CR-V, sistem întâlnit deja în Statele Unite și Japonia pe Odyssey Hybrid și Accord Hybrid.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu