Homosexualii reacţionează: Vrem familii!

Embed:

Reprezentanţii "Gender Doc-M" intenţionează să felicite ministrul Muncii cu ocazia Zilei Familiei. Ei au pregătit ilustrate cu felicitări şi informaţii despre diversitatea familiilor. Ilustratele, însă nu vor fi transmise Valentinei Buliga. Şi asta deoarece ministrul este plecat într-o deplasare de serviciu.

Ei vor să-i comunice ministrului că o familie nu este formată doar dintre bărbaţi şi femeie, ci dintre bărbaţi şi bărbaţi, sau femei şi femei.

"Stimată doamnă ministru a familiei, nu aruncaţi familiile noastre la gunoi. Avem aceeaşi dragoste în ele şi ne doare acest dispreţ. În Moldova sunt mii de familii sexuale. Acestea sunt mesajele pe care vrem să le transmitem doamnei Buliga, poate după aceasta se va gândi că mai sunt familii de care să îşi bată capul şi la care ar trebui să se gândească", a declarat coordonatorul de program GENDERDOC-M Angela Frolov.

"Noi considerăm că familiile în Republica Moldova sunt diferite şi nu neapărat sunt constituite de o femeie şi un bărbat. Noi putem să-i organizăm o întâlnire cu familiile constituite din doi bărbaţi sau două femei care îşi educă copii", a precizat şi asistentul de progrma Lobby şi Advocacy GENDERDOC-M Artiom Zavadovschi.

Amintim că Guvernul a definitivat proiectul Legii antidiscriminare, care va a avea o altă denumire, şi anume "Legea privind egalitatea de şanse". În urma negocierilor cu partenerii europeni, proiectul Legii antidiscriminare a fost modificat şi prevede reglementări suplimentare cu privire la institutul familiei în Republica Moldova, raporturile de adopţie a copiilor, dar şi specificări despre cultele religioase.

Potrivit texului proiectului, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt interzise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu