Hollande avertizează că există un risc de război între Turcia și Rusia

Președintele francez, François Hollande, a avertizat, la Bruxelles, că există un risc de război între Turcia și Rusia ca urmare a implicării turce în Siria, transmite AFP, scrie agerpres.ro.

"Turcia este implicată în Siria. Acolo, există un risc de război (cu Rusia) și acesta este motivul pentru care Consiliul de Securitate al ONU se reunește în acest moment", a adăugat Hollande.

Rusia a convocat, pentru vineri, o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU după ce Turcia a pledat pentru o operațiune militară terestră în Siria împreună cu aliații săi.

Ankara s-a pronunțat marți pentru o intervenție militară terestră a coaliției internaționale în Siria, ceea ce face și mai puțin probabilă perspectiva unui armistițiu, care ar urma să intre în vigoare până la finalul săptămânii.

"Vrem o operațiune terestră împreună cu aliații noștri internaționali", a declarat presei un responsabil turc sub acoperirea anonimatului, adăugând totuși că "nu va exista o operațiune militară unilaterală a Turciei".

Până în prezent, coaliția internațională condusă de SUA se limitează la lansarea de lovituri aeriene asupra pozițiilor grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) în Siria.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu