Hobby neobişnuit! Un locuitor al Capitalei dresează câini de sanie

Embed:

Un locuitor al Capitalei are un hobby mai puțin obişnuit. El dresează câini de sanie, chiar dacă în Moldova clima nu este tocmai potrivită pentru această activitate. Mai mult, dresorul a înregistrat performanțe importante și a obținut medalii la concursuri internaţionale de prestigiu. 

În Moldova sunt doar trei dresori de câini de sanie înregistraţi oficial. Totuşi, cel mai bun este considerat Veaceslav Boştovoi.

"Dacă îţi place, nu este nimic complicat. Vii în parc, sau într-o pădure şi te plimbi cu câinii. Bineînțeles, dacă vrei să faci performanță, întâmpini anumite greutăţi", a declarat dresorul Veaceslav Boştovoi. 

Fenix şi Samira sunt câini din rasa Malamutul de Alaska. Dacă stau prea mult pe loc, ei încep a urla la lună, la fel ca strămoşii lor lupi.

Veaceslav Boştovoi și prietenii săi patrupezi au participat la 10 competiţii între profesionişti din România, Ungaria şi Austria. De fiecare dată, s-au întors acasă cu medalii. Acest sport nu este deloc ieftin.

Orice deplasare peste hotare înseamnă cheltuieli considerabile, iar hrana îl costă peste o mie de lei lunar.

Mai mult, în perioada caldă a anului, câinii necesită îngrijire specială, deoarece provin dintr-o zonă polară.

"Vara pot să-i scot la plimbare doar dimineaţa şi seara. Despre competiţii şi antrenamente nici nu poate fi vorba. Este un efort prea mare pentru inima lor", a declarat Boştovoi. 

În prezent, timpul este perfect pentru antrenamente. Peste o săptămână, Veaceslav va pleca cu Fenix şi Samira la competiţii în România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu