Hipotermia, pericolul zilelor geroase. Măsuri de protecţie pe timp de ger

Embed:

Gerul este dușmanul oamenilor fără adăpost, dar și al celor care nu țin cont de sfaturile medicilor și ale autorităților. În această perioadă, este risc sporit de hipotermie și de accidentări.

Este important să ne protejăm capul şi mâinile, prin care corpul pierde cea mai multă căldură. La fel, trebuie de acordată atenţie deosebită încălţămintei, care trebuie să fie suficient de largă, pentru că cea strâmtă creşte riscul degerăturilor.

"Oamenii să se deplaseze în cizme bune călduroase. Să își găsească un adăpost în caz că simte că s-au răcit membrele inferioare și superioare. Practic mai mulți în așa cazuri nimeresc pacient fără adăpost", a afirmat 

Specialiştii recomandă şi un regim alimentar potrivit condiţiilor meteo. Astfel, urmează să sporim aportul de calorii, din contul alimentelor din carne, de exemplu, precum şi să consumăm băuturi calde. Consumul de alcool trebuie evitat, dacă ne vom expune o perioadă îndelungată la frig.

Sensibile la ger sunt şi florile, ceea ce le dă bătăi de cap suplimentare comercianţilor. Ei trebuie să menţină o temperatură stabilă în gherete, ziua şi noaptea

"Conectăm încălzirea, dar nu la maxim, ca florile să reziste. Avem grijă să nu ajungă temperatura la 0 grade, pentru că vor îngheţa garoafele, care sunt cel mai puţin rezistente la ger", a spus vânzătorul Veaceslav Levcenco.

Până luni este în vigoare codul galben de răcire bruscă a vremii, iar la noapte, meteorologii prognozează ger de până la minus 17 grade Celsius în nordul ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu