Hillary Clinton: Wikileaks este o filială a serviciilor de informaţii ruse

Fostul secretar de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, a declarat în cadrul unui interviu faptul că fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a conspirat cu Guvernul rus înaintea alegerilor americane din 2016, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

Clinton a susţinut că Assange a cooperat cu preşedintele Vladimir Putin pentru a submina alegerile americane şi a afecta campania sa prezidenţială.

"Din păcate Wikileaks este acum o filială a serviciilor de informaţii ruse", a declarat Hillary Clinton pentru postul ABC.

Aceasta l-a descris pe Putin ca fiind un "dictator", adăugând că emailurile obţinute de Wikileaks ce au fost făcute publice în timpul campaniei pezidenţiale au făcut parte din cadrul unei operaţiuni coordonate împotriva sa de Guvernul rus.

Scandalul emailurilor a izbucnit în martie 2015, când s-a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit doar un server privat în timp ce era secretar de Stat, în locul unui cont guvernamental, situaţie care i-ar fi permis să evite monitorizarea comunicaţiilor oficiale.

Retroactiv, Departamentul de Stat a stabilit că mii de emaluri aveau caracter de informaţii clasificate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu