Hillary Clinton şi Robert Gates vizitează zona demilitarizată dintre cele două Coreea de Nord şi cea de Sud

Embed:

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, şi cel al Apărării, Robert Gates, vizitează astăzi zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Cei doi s-au declarat surprinşi de diferenţele enorme pe care îl înregistrează în nivelul lor de dezvoltare cele două republici coreene.

Demnitarii americani întreprind un turneu diplomatic în Coreea de Sud. Statele Unite caută să dovedească în acest fel sprijinul său pentru Seul, după ce naufgragiul unei nave militare în Marea Galbenă a dus la moartea a 46 de marinari sud-coreeni.

Clinton şi Gates au programate întâlniri cu ministrul de Externe al Coreei de Sud, Yu Myung-hwan, şi cel al Apărării, Kim Tae-young. Hillary Clinton va avea o întrevedere şi cu preşedintele sud-coreean, Lee Myung-bak.

Aproape două milioane de militari patrulează zona demilitarizată cu o lăţime de patru kilometri şi o lungime de 245 de kilometri, înfiinţată după încheierea celor două Corei. Semnarea armistitţiului, în 1953, nu a dus însă şi la încheierea unui tratat de pace.

loading...

Lasă un comentariu