Hidrolog: Ciclonul ce înaintează spre Moldova nu este o urgie, este un fenomen aşteptat. Ce a fost până acum este o anomalie

Embed:

Ciclonul ce vine spre Moldova, însoţit de ploi şi zăpadă, este o binecuvântare, deoarece solul este foarte uscat. Afirmaţia a fost făcută în cadrul emisiunii Publika Report de la PUBLIKA TV, de către hidrologul Valeriu Cazacu. 

Acesta a menţionat că temperaturile înalte de până acum au fost o anomalie, care dacă se mai menţinea, putea aduce pagube enorme în agricultură.

Pământul aşteaptă ca o buretă să absoarbă apa, iar frigul ce vine va stopa procesele de vegetaţie a plantelor, susţine Cazacu.

Potrivit lui, singurul fenomen negativ, ce ar putea apărea în urma acestui ciclon, este chiciura. Aceasta s-ar putea forma dacă temperaturile vor scădea brusc, în timp ce va ploua. 

"Dacă culturile de toamnă sunt acoperite cu o scoarţă de gheaţă, se formează fenomenul de asfixie a grâului. Sperăm că pagubele care vor putea fi cauzate de ciclon vor fi minime", a mai spus Valeriu Cazacu.

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu