”Hidratare” la volan: Un șofer, fotografiat cum BEA ALCOOL în timp ce conducea un autobuz cu pasageri

Un șofer de autobuz din Constanța a fost fotografiat de pasageri în timp ce bea alcool la volan.

Chiar în timpul cursei, conducătorul auto nu a ezitat să bea o băutură alcoolică cu suc de mere. Incidentul a avut loc, duminică, pe ruta autobuzului 5-40 din Constanța.

Călătorii s-au arătat indignați, după ce l-a văzut pe șofer cum bea dintr-o sticlă cu alcool, în timp ce conducea. Unii dintre ei l-au fotografiat, iar imaginile au ajuns și în posesia conducerii Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanța.

O echipă specializată a fost trimisă la fața locului pentru a-l testa pe șofer cu etilotestul, relatează Replica. Rezultatul a arătat că în sticlă nu se afla sau ceai sau apă, ci o băutură ce conține 4,5 la sută alcool.

Bărbatul riscă să-și piardă locul de muncă.

”Echipa noastră de asistență a mers în trafic, acolo unde se afla autobuzul condus de conducătorul auto fotografiat, l-au testat cu aparatul Drager, un etilometru exact ca cel folosit de polițiști, un aparat omologat. Echipa noastră l-a testat, rezultatul măsurării arată 0,04 mg/l. A fost coborât de la volan, urmează ca o comisie să urmeze procedura uzuală pentru această situație. Riscă să i se desfacă contractul de muncă. A dat declarație, a recunoscut că a băut dintr-o sticlă de cidru. Nu este normal să se întâmple acest lucru. Vom avea o reacție cât se poate de fermă. De când sunt eu manager la RATC e prima oară când se întâmplă așa ceva. Nu s-a mai întâmplat până acum”, a declarat, pentru sursa citată, directorul RATC, Bogdan Niță.

Pe aceeaşi temă