Heiko Mass, despre Brexit: O nouă amânare a acestuia poate fi interpretată drept o PLEDOARIE de a rămâne în blocul comunitar

Heiko Maas, Ministrul de externe german, a avertizat astăzi Regatul Unit să nu amâne după finalul lunii octombrie Brexitul.

O nouă amânare ar putea fi interpretată drept o pledoarie pentru a rămâne în blocul comunitar, potrivit oficialului german.

''Ei vor trebui să decidă până în octombrie ce vor să facă. Nu poţi lungi Brexit-ul timp de un deceniu'', a declarat Heiko Maas într-un interviu publicat marţi de Financial Times.

Publika.md aminteşte că Premierul britanic, Theresa May, a convenit joi, 11 aprilie, împreună cu liderii statelor din UE27 amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană cu încă şase luni, până în 31 octombrie 2019. În acest timp guvernul londonez va încerca să ajungă la un compromis cu opoziţia laburistă, pentru adoptarea unui acord de retragere. Anterior Parlamentul britanic a respins de trei ori acest acord.

Majoritatea şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, s-au declarat favorabili unei amânări a Brexit-ului între nouă şi 12 luni. Doar preşedintele francez, Emmanuel Macron vrea răgaz mai scurt şi a cerut condiţii stricte pentru englezi.

Ministrul Heiko Maas a adăugat că speră ca parlamentul britanic să aprobe înaintea alegerilor europene din 23-26 mai acordul de retragere negociat cu Bruxelles, informează agerpress.

''Gândiţi-vă la asta: spui că vrei să părăseşti Europa şi apoi organizezi alegeri pentru Parlamentul European'', spune oficialul german.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu