Hawaii se pregăteşte de un atac nuclear. Pe insula americană au fost pornite sirenele de alarmare

Embed:

Insula americană Hawaii se pregăteşte de un eventual atac nuclear din partea Coreei de Nord. Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, în cadrul unui exerciţiu, au fost pornite sirenele de alarmare. 

Autorităţile susţin că decizia de testa sirenele a fost luată în contextul în care Phenianul analizează cu atenție planul unei lovituri asupra SUA, iar insula Hawai ar putea fi o ţintă cheie întrucât găzduiește principala bază americană pentru regiunea Asia-Pacific.

"Ne confruntăm cu un număr mare de teste, toate astea se întâmplă şi nu putem ignora acest lucru. Deci, pregătim oamenii de un eventual atac nuclear şi am pornit sirenele", a spus administratorul Agenției de Management, Vern Miyagi.

Omenii au salutat testarea sirenelor, însă au declarat că nimeni nu a luat în serios acest exerciţiu.

"Cred că este o idee bună, însă m-am uitat la reacţia oamenilor şi am observat că nimeni nu s-a mişcat. "

"Nu văd nimic rău în testarea sirenelor. Nu cred că au rachete care ar putea ajunge aici, cred că este prematur să ne facem griji, dar este bine ca oamenii să fie pregătiţi pentru orice."

Unii locuitori au declarat că îşi fac griji întrucâtse simt prinşi în mijlocul tensiunilor dintre Coreea de Nord şi SUA şi se tem să nu fie atacaţi.

"Pot să vă spun că nu este un sentiment grozav, mai ales după ce ai trecut deja printr-un război mondial, într-un loc care a fost atacat".

Autorităţile susţin că din cauza amenințărilor venite din partea Coreei de Nord, astfel de exerciții de simulare se vor desfășura lunar. Regimul de la Phenian a efectuat acum patru zile un nou test balistic, după care liderul comunist Kim Jong-Un a anunţat că proiectilul echipat cu un focos greu este capabil să lovească întreg teritoriul continental al SUA.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu