HAVUZURI NOI LA DENDRARIU. Cinci fântâni arteziene vor fi construite vara aceasta

Embed:

Cinci fântâni arteziene noi vor bucura vizitatorii parcului Dendrariu din Capitală. Primul havuz va deveni funcţional până în vară şi va fi chiar pe lac.

Celelalte patru vor putea fi admirate în grădina "Eternităţii", care a fost amenajată recent. Investiţia depăşeşte cinci milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

"Specificul havuzului ăsta, care este şi cel mai mare va fi amplasată şi o statuie. Va fi păstorul singuratic. Şi dacă te vei uita de departe se va crea o impresie că statuia pluteşte pe apă", a spus directorul parcului Dendrariu, Ion Ozun.

Bazinele au fost deja construite, iar în prezent sunt montate pompele. Cheltuielile pentru fântânile din grădina Eternităţii sunt suportate de primărie. Din bugetul său, întreprinderea Parcul Dendrariu va edifica havuzul de pe lac. Acesta va costa 280 de mii de lei şi va avea înălţimea de opt metri, iar diametru de 18 metri.

"Facem un havuz natural, folosim lacul nostru. O atracţie pentru vizitatorii noştri. O să-i uimească. Vor sta de o plăcere pe acest pears", a spus directorul parcului Dendrariu, Ion Ozun.

Cei care obişnuiesc să viziteze pacul sunt încântaţi de idee.

"Ne vom odihni civilizat deja. Aici vine multă lume, chiar suntem mulţumiţi de schimbări."

 " - Cum arată?

- Foarte bine, parcă e de undeva de prin Europa."

Parcul Dendrariu este unul dinte cele mai vizitate din oraş. Un bilet pentru un adult costă patru lei. Administraţia parcului planifică să deschidă trei intrări noi din străzile adiacente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu