Hassan Rohani: Sancţiunile americane reprezintă terorism economic

Sancţiunile americane "injuste" împotriva Iranului reprezintă "terorism economic", a afirmat sâmbătă preşedintele iranian Hassan Rohani într-o conferinţă regională la Teheran, scrie agerpres.ro.

"Sancţiunile americane injuste şi ilegale împotriva Iranului constituie un exemplu clar de terorism", a declarat Rohani, al cărui discurs a fost transmis la televiziune.

Preşedintele italian a vorbit în cadrul unei conferinţe privind lupta împotriva "terorismului" la care participă preşedinţii parlamentelor din Afganistan, China, Pakistan, Rusia şi Turcia.

"Terorismul economic vizează să creeze panică în economia unei ţări şi să inducă teamă altor state" pentru a le împiedica să investească în ţara vizată de sancţiuni, a adăugat Rohani.

"Ne confruntăm cu un asalt global care nu ne ameninţă doar independenţa şi identitatea, dar încearcă de asemenea să rupă relaţiile noastre de dată lungă" cu alte ţări, a mai spus el.

Statele Unite, inamic al Iranului, au abandonat unilateral în mai acordul privind programul nuclear iranian, încheiat în 2015 la Viena între Teheran şi mai multe mari puteri.

Administraţia lui Donald Trump a reintrodus apoi sancţiuni americane, în special împotriva sectorului energetic. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu