Harvey Weinstein riscă să-şi petreacă tot restul vieţii în spatele gratiilor. I-au fost aduse noi acuzaţii de viol

Producătorul american de film Harvey Weinstein (66 de ani) riscă să-şi petreacă tot restul vieţii în spatele gratiilor după ce i-au fost aduse noi acuzaţii de viol, potrivit procurorului din Manhattan, scrie adevarul.ro.

Procurorul din Manhattan, Cyrus Vance, a anunţat că lui Harvey Weinstein, deja pus sub acuzare la sfârşitul lunii mai pentru viol de gradul întâi şi trei, între altele, incidente petrecute în 2013 şi 2014, i-au fost aduse noi acuzaţii pentru "un act sexual forţat", ce ar fi fost comis asupra unei femei pe 10 iulie 2006, scrie Daily Mail.

Această nouă agresiune a generat trei noi capete de acuzare, care se pedepsesc cu cel puţin 10 ani de închisoare şi, în cel mai grav caz, cu închisoarea pe viaţă, a precizat procurorul american într-un comunicat.

Procurorul newyorkez a precizat că întregul dosar reprezintă rezultatul "curajului extraordinar al victimelor care au rupt tăcerea" şi le-a îndemnat pe celelalte victime ale producătorului de film să vorbească public despre acţiunile acestuia. Identitatea noii victime nu a fost dezvăluită presei.

"Un juriu din Manhattan îl acuză acum pe Harvey Weinstein de unele dintre cele mai grave agresiuni sexuale care există în Codul Penal din New York", a transmis procurorul Cyrus Vance într-un comunicat.

Prin vocea avocatului lui, Ben Brafman, producătorul hollywoodian a dezminţit toate acuzaţiile potrivit cărora ar fi întreţinut raporturi sexuale neconsimţite. Ben Brafman, un avocat important al Baroului newyorkez, a promis că va face tot ce este posibil pentru exonerarea clientului său.

Harvey Weinstein a fost eliberat condiţionat, plătind o cauţiune de 1 milion de dolari, şi nu are voie să părăsească statele New York şi Connecticut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu