Harta semnalărilor, o nouă modalitate de comunicare a cetăţenilor cu poliția. Ce trebuie să faci şi cum te vor ajuta oamenii legii

Embed:

Oamenii au acum la dispoziţie o nouă metodă de comunicare cu poliția. Dacă până acum puteau semnala organele de drept prin Viber, acum orice tip de încălcare poate fi anunţată printr-o aplicaţie, numită harta semnalărilor.

"Punem la dispoziţia cetăţeanului anume această alternativă ca printr-o simplă accesare de câteva minute de la calculator a comunicat poliţiei respectiva semnalare", a spus Alexandru Bejan, şeful Direcţiei Management Operaţional.

"Harta semnalărilor poate fi accesată oricând și de oricine, fără o înregistrare prealabilă. Procesul este simplu. Spre exemplu, aţi observat o maşină parcată neregulamentar în curtea dumnevoastră şi vreţi să semnalaţi încălcarea. Accesaţi siteul ameninţări.poliţia.md, identificaţi locul unde are loc încălcarea, adăugaţi tipul ameninţării, iar ulterior, data şi ora. De asemenea, puteţi semna încălcări de pe telefonul mobil sau tabletă", a relatat Maria Portărescu, reporter PUBLIKA TV.

Oamenii spun că acest instrument de sesizare a încălcărilor era foarte necesar.

"În Republica Moldova sunt foarte multe acte de huliganism şi acestea uneori sunt trecute cu vederea de către poliţişti din cauza că nu sunt semnalizate la timp."

"Eu scriu, dar nu sun, şi deja ei văd mai repede, văd locul, pe locaţie şi vin, mai faci o poză, deja vede ce este acolo."

"Sunt de acord că o să fie aşa ceva. Sunt zone în oraş chiar foarte urâte."

Aplicația va fi testată până la finalul acestui an, iar cetățenii pot veni cu propuneri de îmbunătățire a serviciului.

Totuşi această aplicație nu substituie apelurile de urgență, prin urmare în caz de urgență, cetățenii trebuie să apeleze numărul unic 112.

De asemenea, pe această platformă nu pot fi făcute diferite sesizări privind comiterea unei infracțiuni, așa cum această platformă este una anonimă cu caracter informativ

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu