HARTA SEMNALĂRILOR. Aplicaţia on-line a IGP, accesată de peste 380 de ori

Embed:

Parcările neregulamentare, gălăgia din curţile interioare ale blocurilor şi consumul de alcool sunt cele mai frecvente ilegalităţi semnalate prin intermediul aplicaţiei on-line a Inspectoratul General al Poliţiei, ”Harta Semnalărilor”.

În total, în prima jumătate a anului au fost trimise peste 380 de mesaje, cu 50% mai puţine decât anul trecut. 

 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei, cele mai multe mesaje au fost trimise din mediul urban. Topul este condus detaşat de Chişinău. 52 de sesizări au venit din sectorul Botanica, iar în sectorul Ciocana s-au înregistrat doar 21. 

Cele mai multe încălcări se referă la parcările neregulamentare, urmează gălăgia din curte şi consumul de alcool cu 39 de sesizări.

Pe locul 4 sunt sesizările legate de excesul de viteză. Au mai fost semnalate şi 24 de cazuri de persoane fără adăpost.

De la începutul anului cele mai multe sesizări au fost înregistrate în luna iunie, 107 la număr. Potrivit statisticilor, în prima parte a săptămânii cetăţenii sunt mai activi, în mod special în zilele de miercuri, când au avut loc cele mai multe semnalări, 74.

Aplicația ”Harta Semnalărilor” a fost lansată în august anul trecut şi poate fi accesată pe site-ul ameninţări.poliţia.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu