Harta României Mari, ruptă de socialişti în Parlament. REACŢIA DURĂ a unioniştilor din Moldova (VIDEO)

Embed:

Harta României Mari a dezbinat deputaţii la şedinţa de astăzi a Parlamentului. Socialistul Vlad Bătrîncea a rupt-o în semn de protest faţă de un ordin emis de Ministerul Educaţiei. În urma incidentului, pe Internet au apărut mai multe îndemnuri din partea tinerilor unionişti privind organizarea unui protest în faţa Legislativului.

Scandalul din plenul Parlamentului a început după ce deputaţii socialişti au cerut audierea ministrului în exerciţiu al Educaţiei, Corina Fusu. Ordinul care a stârnit nemulţumirea PSRM îi permite unei asociaţii din ţara vecină să doneze şcolilor din Republica Moldova hărţi cu organizarea Regatului României în 1930, pentru orele de istorie.

"Ceea ce ţine de aşa numita hartă a României Mari care a fost ruptă de fapt de istorie, noi vă repetăm de fapt ceea ce a fost demonstrat", a arătat Bătrîncea. - Candu: "Domnule Bătrâncea vă rugăm să vă abţineţi de la tot felul de acţiuni de genul acesta".

"Să rupeţi voi harta că oricum unirea o să se producă, şi o să zdohniţi o să muriţi de ciudă şi o să vă duceţi în Novosibirsk", a spus în replică președintele PL, Mihai Ghimpu.

Poziţia socialiştilor a fost susţinută şi de comunişti.

"Că influenţează asupra materialului didactic însuşit de elevi nici nu discută nimeni, cu excepţia lui Ghimpu care nu a terminat nimic în viaţa lui. Ghimpu hai acuma...", a exclamat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

 Scandalul s-a extins până la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău.

"Când au loc asemenea lucruri în Forul Suprem Legislativ al Republicii Moldova, toţi cei care fac asemenea lucruri trebuie pedepsiţi conform legii. Tradătorilor, trădătorilor şi mişeilor", a menționat consilierul PL Ion Cebanu.

"Nu vă băgaţi nasul unde nu vă fierbe oala. Vreţi peste Prut, v-aţi luat catrafuţele şi aţi plecat peste Prut", a replicat consilierul socialist Ion Ceban.

Gestul socialiştilor a generat şi proteste în Chişinău. Aproximativ 50 de tineri unionişti au protestat în faţa Parlamentului şi sediului Partidului Socialiştilor, unde au scandat mesaje unioniste.

Şi activista Domnica Cemortan a dat o replică gestului deputatului socialist. Ea postat un filmuleţ în care rupe o hartă a Federaţiei Ruse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu