"Haosul din Parlament este un populism ieftin. Comuniştii trebuie sancţionaţi"

Haosul din Parlament este un populism ieftin al comuniştilor. De această părere este comentatorul politic Roman Mihăeş. Totodată, politologul Vasile Croitoru susţine că majoritate parlamentară trebuie să aplice sancţiuni disciplinare deputaţilor din PCRM pentru acţiuni necontrolate.

"Comuniştii nu fac altceva decât să tensioneze situaţia în societate. Ei încearcă să pună în dificultate parcursul european. În astfel de situaţii majoritatea parlamentară trebuie să recurgă la sancţiuni. Tot ce se întâmplă este un populism ieftin al comuniştilor. Când vorbesc de sancţiuni mă refer la sancţiuni disciplinare, nu este vorba de sancţiuni penale sau convenţionale. Dacă aceste acţiuni nu vor fi stopate, lucrurile se vor agrava", a menţionat Mihăeş.

Potrivit politologului Vasile Croitoru, comuniştii vor să menţină o instabilitate între deputaţii de la putere. "Îşi doresc ca între guvernanţi să existe conflicte, chiar şi în interiorul Coaliţiei. PCRM ştie să regizeze foarte bine aceste lucruri. A venit timpul ca să fie gândite nişte sancţiuni severe privind comportamentul deputatului. Pentru a înceta acest haos din Parlament, sunt necesare   mecanisme clare privind sancţionarea celor care îşi ies din fire. Comuniştii nu pierd nimic cu aceste neînţelegeri care au loc şi sunt declanşate de ei din Parlament. Tot ce se întâmplă se răsfrânge asupra celor de la putere",  a conchis Croitoru.

Publika.md aminteşte că, astăzi, deputaţii comunişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului, fiind nemulţumiţi de proiectul privind privatizarea şi naţionalizarea unor proprietăţi publice.

Nu este pentru pima dată când comuniştii fac scandal în Parlament. Mai mult, anterior, deputaţii comunişti şi-au împărţit pumni cu ceilalţi aleşi ai poporului.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu