Haos şi zboruri anulate. FENOMENUL RAR care a perturbat funcționarea mai multor aeroporturi din UE

O ceață densă a perturbat, ieri, funcționarea mai multor aeroporturi importante din Europa, antrenând anulări de zboruri pe aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa, precum și întârzieri importante în special pe aeroporturile din Amsterdam și Frankfurt, transmite Agerpres.

Organizația europeană pentru siguranța navigației aeriene (Eurocontrol) a informat de asemenea că au avut loc întârzieri pe aeroporturile din Paris, Stuttgart, Hamburg, Berlin, Luxemburg și Bruxelles, însă cea mai afectată a fost Marea Britanie.

"Este rar să vedem o ceață care afectează atât de multe aeroporturi timp de mai multe zile. Înregistrăm întârzieri excepțional de mari", a declarat un purtător de cuvânt de la Eurocontrol.

Ceața a redus vizibilitatea pe aeroportul londonez Heathrow la mai puțin de 100 de metri, a precizat Institutul de meteorologie din Marea Britanie (Met Office), o situație similară fiind înregistrată pe aeroportul din Bruxelles, potrivit Eurocontrol.

Aproximativ 122 de zboruri au fost anulate pe aeroportul internațional Heathrow, potrivit unei surse aeroportuare, iar un purtător de cuvânt a adăgat că a fost mobilizat personal suplimentar în terminale pentru a furniza asistență pasagerilor. Ceața a provocat de asemenea întârzieri pe aeroporturile London City, Liverpool, Manchester, Glasgow, Belfast, Leeds Bradford și Cardiff.

Eurocontrol a estimat că au fost înregistrate 122.000 de minute de întârzieri din cauza vremii nefavorabile în ceea ce privește zborurile în Europa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu