Haos pe străzile din Venezula. Copiii devin victimile pedofiliei şi epidemiilor de boli

Bolile care au tratament precum rujeola, difteria sau diareea rotavirus, care au fost aproape eradicate din Venezuela în urmă cu mai mulți ani, au ajuns să ucidă acum zilnic copii.

Mamele disperate își vând fetițele pentru sex, sperând să obțină astfel banii necesari pentru mâncare, în timp ce alți copii mici sunt abandonați zilnic pe stradă.

"Venezuela a fost odată cea mai bogată țară din America Latină", a declarat pentru MailOnline dr. Huniades Urbina, director al principalului spital de copii din Caracas.

În trecut, copii din toată America Latină soseau în Venezuela pentru a primi îngrijire medicală. Acum, însă, spitalele nu își mai permit nici măcar să-i salveze pe micuții din Caracas și nu mai au posibilitatea de a-i hrăni pe cei internați.

În prezent, la cel mai mare spital de copii din Caracas nu există un tomograf sau un RMN și nouă din cele zece saloane de operație au fost închise. De asemenea, 310 din cele 400 de paturi din spital nu mai sunt utilizate. Spitalul nu-și mai permite medicamentele necesare pentru a trata copiii, iar părinții care nu își permit să cumpere singuri medicamentele sunt obligați să-și vadă copiii cum mor cu zile.

"Venezuela a avut un program național de vaccinare împotriva bolilor copilăriei – diaree difterială, rujeolă și rotavirus. Guvernul a spus că țara nu-și mai permite să cumpere aceste vaccinuri și acum am ajuns să avem epidemii de difterie și rujeolă. Copiii mor din cauza diareii provocate de rotavirus, care poate fi prevenita cu ușurință, în timp ce alții sunt atât de slabi încât mor de pneumonie”, povestește . Dar malnutriția este cel mai mare ucigaș din Venezuela în momentul de față. „Aproximativ 15% din copiii Venezuelei suferă de malnutriție. Aceasta este cea mai mare cauză a mortalității infantile”, spune doctorul Huniades Urbina Nu există statistici privind numărul de copii care au murit anul trecut – regimul socialist a refuzat să le publice. Dar cifrele din 2017 arată că rata mortalității s-a dublat în mai puțin de zece ani de la 16,6 la mie la 30,9 la mie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu