HAOS pe străzile din Bălţi. Lipsa marcajelor pune în pericol şoferii şi pietonii

Embed:

Șoferii și pietonii din Bălți sunt supuși unor riscuri sporite în fiecare zi. Asta din cauza lipsei marcajelor rutiere de pe strada Ștefan cel Mare, recent asfaltată. Vorbim, în special, despre segmentul dintre stadionul orăşenesc şi autogară.

Lipsa marcajelor le creează probleme şi șoferilor de maxi-taxi, iar mai grav este că mulţi conducători auto încalcă nestingherit legea:

"Desigur este o problemă. Se creează haos".

"Aici au interdicție, dar ei se pun înaintea troleibuzelor. Probleme ne creează mașinile mici. Deja a fost un accident".

Poliția spune că nu poate aplica amenzi șoferilor nedisciplinați. Asta pentru că pe porțiunea aflată în reparaţie lipsesc indicatoarele, lucru de care este responsabilă Primăria.

"În cazul când lipsesc și indicatoarele, și marcajul rutier, atunci se face un haos și conducătorii mijloacelor de transport nu au de ce se conduce, prin ce se creează pericol în siguranța traficului rutier, cât și pericol pentru conducătorii mijloacelor de transport atât și pentru pietoni care circulă prin zona dată", a declarat Vadim Budareţchi,  inspector IP Bălți.

Autoritățile locale nu au fost de găsit pentru a comenta această situație. De asemenea, locuitorii oraşului se arată nemulţumiţi şi de faptul că în timpul reparaţiilor circulaţia este blocată integral pe toată porţiunea, lucru care nu este practicat în timpul reabilitării unor artere importante. Tot din cauza lucrărilor, au fost blocate rutelor de troleibuz spre cartierele Slobozia și spre Aeroport. Doar la insistenţa localnicilor, funcţionarii de primărie s-au văzut nevoiți să redeschidă circulația transportului public.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu