HAOS la şedinţele CMC! Chişinăul RATEAZĂ PROIECTE DE MILIOANE din cauza certurilor dintre consilierii municipali

Embed:

O stradă ar putea rămâne nereparată, iar lucrările de renovare a staţiei de epurare din Capitală bat pasul pe loc. Totul din cauza aleşilor locali, care nu se pot întruni în şedinţă pentru a aproba proiectele. Astăzi, consilierii municipali au ales, din nou, să se certe ca la uşa cortului, în loc să rezolve problemele Capitalei. 

"Nu înţelegem unde s-au cheltuit aceşti bani, de ce este nevoie de bani suplimentari, trei milioane de euro", a declarat Ion Ceban, consilier PSRM.

"Nu înţeleg de ce atunci când au avut alte interese, cetăţenii respectivi s-au întrunit în loc de ora 10:00 la ora 08:00. Şi acum le mai trebuie timp, întind 'râzâna", a spus Ion Cebanu, consilier PL.

"Să avem o discuţie între fracţiuni, ca să găsim acest consens larg pentru proiecte", a subliniat Liviu Oboroc, consilier PD.

Şedinţa consiliului municipal a fost amânată pentru săptămâna viitoare deoarece socialiştii au părăsit sala. Proiectele care au stârnit zâzanie între aleşii locali sunt cele de împuternicire a lui Nistor Grozavu pentru a semna două acorduri de finanţare europeană. Este vorba de un grant de 11 milioane de euro pentru renovarea staţiei de epurare şi de un împrumut de 3 milioane de euro pentru reparaţia a reţelelor de pe trei străzi.

"În loc de trei străzi, din tranşa a doua, se vor executa doar două străzi, în varianta unui scenariu optimist", a declarat Grozavu.

Directorul Apă-Canal Chişinău, Veronica Herţa, a declarat că fiecare zi de întârziere a lucrărilor de reabilitare a staţiei de epurare costă municipalitatea o mie de euro.

"Există riscul ca acele ape, care sunt folosite de proprietarii de terenuri agricole, mai jos de staţia de epurare, să se întoarcă, cu siguranţă, pe masa, inclusiv a celor care nu votează acest proiect", a menţionat Herţa.

Consilierii municipali se vor întruni în următoare şedinţă marţi, 12 septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu