HAOS în Parlament: Socialiştii îşi promovează iniţiativele cu vuvuzele şi blochează tribuna centrală

Embed:

Deputaţii socialişti s-au dat în spectacol cu pancarde și megafoane la ședința de astăzi a Parlamentului. Ei s-au arătat nemulțumiți de faptul că mai multe proiecte de demitere a unor șefi de instituții, propuse și în alte ședințe, nu au acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi introduse pe ordinea de zi. 

"Am blocat tribuna Parlamentului și cerem în mod categoric ca președintele Legislativului să nu utilizeze Parlamentul ca un club de familie. Domnul Candu, vă chemăm la covor la socialiști acuma în fracțiune dacă doriți să deblocăm tribuna", a menţionat liderul PSRM, Igor Dodon.

Şeful Legislativului, Andrian Candu, a refuzat iniţial invitația socialiștilor.

"Aș fi dat curs invitației de a vizita fracțiunea PSRM în discuții nu mai dacă nu s-ar fi exprimat domnul Dodon că mă cheamă la "covior". De aceea, îmi cer scuze, dar nu pot să dat curs la asemenea invitație. Vă rog frumos să vă expuneți privind aprobarea ordinii de zi a suplimentului exprimat", a subliniat Andrian Candu.

Din cauza spectacolului socialiştilor, deputaţii nu au reuşit să voteze un proiect de scutire de taxe pentru construcția unei grădinițe în satul Cișmichioi din Găgăuzia.

"Colegii mei își vor retrage toate dispozitive sonore și vor reveni la locul de muncă, haideți să discutăm, noi vă invităm în fracțiune să discutăm ceea ce avem de discutat. De aceea, reveniți la propunerea inițială, jumătate de oră, sau o oră pauză, discutăm și revenim", a spus președintele fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi.

"Am anunțat examinarea și dezbaterea proiectului ce ține de grădinițele din Găgăuzia. Vom examina acest subiect după care voi anunța o pauză și voi vizita fracțiunea PSRM", a punctat preşedintele Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu