Haos în activitatea şcolilor auto. Elevii nu vin la ore, iar permisele se vând

Embed:

Haos în activitatea şcolilor auto din ţară. 90 la sută dintre acestea ar trebui închise, susţin specialiştii. Elevii nu vin la ore, şcolile nu dispun de tehnica necesară, iar permisele auto se vând. Autorităţile se declară însă neputincioase.

Au trecut 30 de minute de la începutul orelor, iar sala de studii la una din şcolile auto din raionul Floreşti  este aproape goală. În registru, însă, absenţele nu sunt indicate.

Încercarea Publika TV de a verifica registrele nu a fost posibilă. Nici autovehiculele de care trebuie să dispună în mod normal o şcoală auto, nu au putut fi văzute.

"Maşinile sunt în boxă şi actele v-am spus că sunt la Chişinău", a menţionat Veaceslav Chira, director la şcoala auto din Floreşti.

Şi la o şcoală auto din oraşul Criuleni sala de studii era pustie. De fapt, în 90 la sută dintre şcolile din ţară sunt nereguli.

"Vă daţi seama, acestor 90% din şcoli ar trebui, astăzi, să le fie suspendată licenţa. Nu se poate, asta e problema",a explicat şeful-adjunct al secţiei Ministerului Tehnologiei Informaţiei, Ilie Bricicaru.

Autorităţile în loc să vină cu soluţii, se plâng şi se declară neputincioase.

"La noi e contradicţie între instituţii", a menţionat şeful direcţiei Poloţie Rutieră, Sergiu armaşu.

Până în 2010, licenţa pentru şcolile auto era eliberată de către Camera de licenţiere. Acum, de aceste instituţii sunt responsabili cei de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Transporturilor şi Poliţia Rutieră. Şi nu există o autoritate care ar putea să sisteze activitatea şcolilor auto.

"Fiecare face business cum îi dă prin cap, nicidecum nu putem vorbi de calitate. Acest sistem e împânzit aşa ca păinginul, este foarte greu să lupţi cu el", a conchis Ilie Bricicaru.

Chiar dacă ar fi stabilită în cele din urmă o instituţie responsabilă de verificarea şcolilor auto, aceasta nu ar dispune de niciun document legislativ în baza căruia ar putea efectua controale. Asta pentru că de aproape trei ani, şcolile auto activează fără a avea un regulament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu