HAMILTON, APROAPE CAMPION: Pilotul britanic a câştigat Marele Premiu al Mexicului

Embed:
Lewis Hamilton este foarte aproape de al 6-lea titlu de campion mondial la Formula 1. Pilotul britanic al echipei Mercedes a câştigat Marele Premiu al Mexicului după o cursă spectaculoasă.

Francezul Charles Leclerc de la Ferrari a pornit din pole position şi a condus până în turul 44, când a făcut un pit stop prea lung, de 6,2 secunde, şi a fost devansat de trei adversari. Hamilton a preferat o strategie cu singură oprire la boxe, care s-a dovedit câştigătoare. Britanicul s-a impus, devansându-l pe Vettel cu o secundă şi 7 zecimi. Celălalt pilot de la Mercedes, Valtteri Bottas, a completat podiumul.

După cursă, Vettel s-a ţinut de glume.

"Dacă eşti femeie şi acest bărbat îţi face masaj la fel de bine cum se descurcă cu schimbarea anvelopelor, e magie! Sincer, e bravo cu strategia lui de schimbare a anvelopelor. Asta a făcut diferenţa", a spus pilotul Ferrari, Lewis Hamilton.

Hamilton este liderul clasamentului şi are de 74 puncte avans faţă de Bottas. Astfel, britanicul poate deveni campion dacă se clasează pe unul din primele 7 locuri în următoarea etapă, Marele Premiu al SUA, care va avea loc pe 3 noiembrie, la Austin.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu