HALUCINANT! Ce a propus un eurodeputat pentru descurajarea venirii imigranţilor musulmani

Un eurodeputat ungar a generat o controversă după ce a propus montarea unor capete de porc de-a lungul frontierelor Ungariei pentru a împiedica venirea imigranţilor musulmani, informează site-ul agenţiei Reuters citată de mediafax.

Eurodeputatul ungar Gyorgy Schopflin, membru al formaţiunii Fidezs, a premierului Viktor Orban, a avut o dispută prin Twitter cu Andrew Stroehlein, director în cadrul organizaţiei Human Rights Watch. Andrew Stroehlein criticase montarea unor figuri sculptate în legume în gardul construit de Ungaria de-a lungul frontierei cui Serbia. Imaginile apăruseră iniţial pe o pagină de Facebook care susţine activităţile Poliţiei de frontieră ungare, cu următorul comentariu: "În loc de sperietori de ciori, avem aceste sperietori de oameni făcute din sfeclă. Par să funcţioneze, nu a mai tăiat nimeni gardul de patru săptămâni”.

Andrew Stroehlein a criticat iniţiativa: "Ungaria trebuie să înţeleagă că aceşti refugiaţi fug de războaie şi acte de tortură. Nu vor fi împiedicaţi de figuri sculptate în sfeclă".

Eurodeputatul Gyorgy Schopflin i-a dat următoarea replică lui Andrew Stroehlein: "Sunt de acord, capetele de porci i-ar descuraja mai eficient".

Ungaria a fost criticată, în ultimul an, pentru aplicarea unor măsuri dure pentru oprirea imigranţilor extracomunitari. Printre măsurile luate de Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban se numără construirea unor garduri metalice la frontierele Ungariei cu Serbia şi Croaţia.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu