Halterofilul Marin Robu, vicecampion mondial printre tineret, felicitat de Radu Rebeja: Este o victorie importantă pentru Moldova

Embed:

Sportivul Marin Robu, care a reușit să obțină medalia de argint în cadrul ediției 2019 a Campionatului Mondial de Haltere printre tineret, dar şi antrenorul acestuia, Sergiu Crețu, au fost felicitaţi de secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja.

"Această victorie este una foarte importantă pentru țara noastră", a menţionat Rebeja, în timp ce sportivul şi antrenorul său au mers într-o vizită la Minister.

Totodată, secretarul de stat a dat asigurări că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină pregătirea și participarea sportivului la diverse competiții internaționale, urându-i să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. 

PUBLIKA.MD aminteşte că halterofilul Marin Robu a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în orașul Suva, Republica Insulelor Fiji, în perioada 1-8 iunie, la categoria 73 de kg. 

Halterofilul moldovean s-a clasat pe primul loc la proba smuls cu rezultatul 147 kg și  pe locul trei la proba aruncat cu 173 kg. Cu un total de 320 kg, Marin Robu a reușit să se plaseze pe locul 2 în clasamentul final.

Din componența lotului Republicii Moldova a mai făcut parte și halterofilul Tudor Ciobanu.

Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Pe aceeaşi temă