Halterofilii moldoveni sunt deciși să aducă medalii de la Universiada Mondială

Embed:

Halterofilii moldoveni sunt decişi să aducă medalii de la Universiada Mondială.

La cel mai important eveniment sportiv din acest an ce va avea loc în oraşul chinez Taipei, lotul naţional de haltere al Republicii Moldova va fi format din trei sportivi, Serghei Cechir, Ion Ţerna şi Ecaterina Cîlcic. Aceștia se pregătesc intensiv pentru marele eveniment.

"Orice competiţie este importantă pentru mine, mai ales cele internaţionale. M-am pregătit mereu din plin. Şi la această competiţie sunt sigur că voi arăta un rezultat bun şi mă voi strădui mult pentru aceasta.",a spus halterofilul Serghei Cechir. 

"Această competiţie este una foarte şi foarte grea, chiar una dintre cele mai dificile. Pregătirile merg greu. Suntem doar doi în această sală şi este foarte greu din punct de vedere psihologic la antrenamente. Chiar şi aşa vrem să luăm medalie. La fiecare competiţie îmi pun scopul să câştig o medalie.", a zis Ion Țerna, halterofil.

Dacă Ecaterina Cîlcic se pregăteşte la Chişinău, atunci cei doi halterofili se antrenează la sala complexului sportiv din localitatea Ivancea.

"E clar că trebuie să fie pregătire centralizată. Trebuie de investit bani, dar anul acest nu prea au fost investiţi. Nu am avut cantonamente, nici deplasări ceva mai deosebite. Stăm pe loc şi ne pregătim care şi cum poate. Din acest motiv nu putem să spunem sigur că vom câştiga o medalie. Dar totuşi seprăm, această speranţă există la fiecare sportiv.", a declarat antrenorul Sergiu Crețu.

Această sală de haltere a fost inaugurată în 2014, fiind construită de un fost sportiv azer, care a cumpărat fosta bază de odihnă din Ivancea. Sala este una modernă şi este dotată cu toate cele necesare pentru antrenamente.

"Contează foarte mult. Când vezi totul curat, aranjat, modern cu mai mare dragoste te antrenezi.", a mai adăugat Ion Țerna.

"Ne antrenăm aici într-o sală de nivel foarte înalt. Aşa săli în Republica Moldova nu mai sunt. Asta este o fericire mare şi un plus mare pentru noi.", a zis Serghei Cechir.

Universiada de vară este o competiție internațională organizată pentru sportivii studenți.

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 18-31 august. La eveniment vor participa aproximativ 10 mii de sportivi din 170 de ţări.

Republica Moldova va fi reprezentată de 13 sportivi la 5 genuri de sport: haltere, atletism, tir cu arcul, judo și taekwon-do WTF.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu