Halterofilii moldoveni nu au cucerit nicio medalie la Campionatul Mondial din Kazahstan

Embed:

Halterofilii moldoveni nu au cucerit nicio medalie la Campionatul Mondial din Kazahstan. Cel mai bun rezultat al lotului naţional este locul opt, obţinut de Artiom Pipa. Speranţa Moldovei, Anatolie Cîrîcu, a avut o evoluţie sub aşteptări, clasându-se doar pe locul nouă.

Campionatul Mondial de haltere s-a încheiat duminică în Kazahstan. Cel mai bun rezultat din lotul naţional l-a înregistrat Artiom Pipa. Acesta s-a clasat pe locul opt la categoria de 77 de kilograme. Patru sportivi s-au clasat pe locul nouă, Ion Ţărnă la categoria de 62 de kilograme, Adrian Zbârnea la 105 kilograme, Natalia Prişcepa la 75 kilograme şi Anatolie Cîrîcu la 94 de kilograme. Ultimul a avut probleme la ultima încercare pe care a ratat-o. El a căzut şi a stat întins jos câteva clipe, primind îngrijiri medicale.

Alexandru Dudoglo s-a clasat pe locul 13 la categoria de 85 kilograme, iar fratele acestuia, Ghenadie a ocupat poziţia a 18-a la 62 de kilograme. Dublul campion european, Oleg Sîrghi s-a clasat doar pe locul al 14-lea la competiţia din Alma-Atî.

Un alt moldovean, Serghei Cechir a evoluat la categoria de 69 kilograme, însă a avut ghinion la proba aruncat, unde a ratat toate cele trei încercări şi a ieşit din competiţie.

Moldova a fost reprezentată la Mondial de nouă sportivi, iar pentru participarea la această competiţie Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat 400 mii lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu